26 Φεβρουαρίου 2024
10:01
12.35 oC
Υγρασία 79%
GR EN
Άρθρα
Δελτία Τύπου
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας των Γυναικών: Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας και ειδικότερα, το Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, σε συνεργασία με τα στελέχη των Προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου και φοιτητές του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΕΛΜΕΠΑ, πραγματοποίησαν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας των Γυναικών.

Στο πλαίσιο των δράσεων, διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό σε πολίτες, εμπορικά καταστήματα, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης ενώ μοιράστηκε και η χαρακτηριστική πορτοκαλί κορδέλα, σύμβολο της εν λόγω ημέρας.  Στις δράσεις  συμμετείχε ενεργά η εκπαιδευτική και ιατρική κοινότητα, αθλητικοί και άλλοι φορείς του Δήμου.

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης δήλωσε :

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, είναι ημέρα αναστοχασμού και προβληματισμού λόγω των αυξημένων περιστατικών έμφυλης βίας.  Η βία κατά των γυναικών δε γνωρίζει χρώμα, τάξη, φυλή, ηλικία και εμείς ως κοινωνία πρέπει να βοηθήσουμε ώστε να «σπάσει» ο κύκλος της σιωπής, ενθαρρύνοντας τις γυναίκες που διστάζουν ή φοβούνται να καταγγείλουν όσα βιώνουν, να ζητήσουν βοήθεια.

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, μέσω των κοινωνικών του δομών αλλά και δράσεων στηρίζει τις γυναίκες-θύματα ενδοοικογενειακής βίας μέσω εκδηλώσεων που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την έμφυλη βία, η εξάλειψη της οποίας είναι ευθύνη όλων μας, θεσμών και κοινωνίας».