25 Μαΐου 2024
08:25
19.31 oC
Υγρασία 48%
GR EN
Άρθρα
Δελτία Τύπου
Ένταξη του έργου «Κατασκευή εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων στους οικισμούς Βόνης και Αποστόλων και σύνδεση τους με το υφιστάμενο δίκτυο» στο «ΠΠΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ 2021-2025»
Την ένταξη ενός ακόμη έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα πέτυχε και εξασφάλισε ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας μέσω της Δ.Ε.Υ.Α. Μινώα Πεδιάδας, επιχειρώντας λύση στα προβλήματα αποχέτευσης. Πρόκειται για το έργο: «Κατασκευή εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων στους οικισμούς Βόνης και Αποστόλων και σύνδεση τους με το υφιστάμενο δίκτυο», το οποίο εντάχθηκε στο «Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Περιφέρειας Κρήτης 2021-2025» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων» μετά την τεκμηριωμένη πρόταση που κατέθεσε η Δημοτική Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μινώα Πεδιάδας.
 Αντικείμενο του έργου, το οποίο έχει προϋπολογισμό παρέμβασης 120.000,00 € και χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ), είναι η ολοκλήρωση των αποχετευτικών δικτύων στους οικισμούς των Αποστόλων και της Βόνης, ώστε να περιληφθούν τμήματα των οικισμών τα οποία σήμερα δεν διαθέτουν αποχετευτικό δίκτυο.
Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης και ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Μινώα Πεδιάδας Ηρακλής Κριθινάκης αφού ευχαρίστησαν τον κ. Αρναουτάκη, ανέφεραν πως : «Η Δημοτική Αρχή και η Δημοτική Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου, δίνουν προτεραιότητα σε έργα που αποσκοπούν στη θωράκιση του περιβάλλοντος και στην προστασία της δημόσιας υγείας. Καταφέραμε να ξεπεράσουμε γραφειοκρατικές διαδικασίες με αποτέλεσμα να είμαστε σε θέση άμεσα να υπογράψουμε τη σχετική σύμβαση ώστε σύντομα να ξεκινήσει το έργο. Η αξία της συγκεκριμένης παρέμβασης έγκειται στο σημαντικό περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, στην εξυπηρέτηση και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων συμβάλλοντας παράλληλα τα μέγιστα στην προστασία του περιβάλλοντος».