25 Μαΐου 2024
07:37
15.56 oC
Υγρασία 53%
GR EN
Άρθρα
Δελτία Τύπου
Το μήνυμα του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου για την Εργατική Πρωτομαγιά

 

Φέτος συμπληρώνονται 138 χρόνια από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886. Είναι ημέρα τιμής και μνήμης για τις κατακτήσεις των εργαζομένων που πάλεψαν για καλύτερες συνθήκες ζωής και εργασίας. Αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο των αγώνων ενάντια σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης, που άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στην πορεία του παγκόσμιου Εργατικού Κινήματος, με το μήνυμα της ημέρας αυτής να παραμένει διαχρονικό και επίκαιρο.

Με οδηγό τους αγώνες της Εργατικής Πρωτομαγιάς συνεχίζουμε να προσπαθούμε, ο καθένας από το μετερίζι του για μια καλύτερη και πιο δίκαιη κοινωνία. Όλοι εμείς που έχουμε θέσεις ευθύνης πρέπει πάντα να προωθούμε πολιτικές που στηρίζουν και αναβαθμίζουν τη ζωή των συμπολιτών μας, έχοντας στραμμένο το βλέμμα μας στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τις νέες γενιές. Για Δικαιοσύνη και κοινωνική ευημερία.

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας στηρίζει το δικαίωμα την εργασία με ανθρώπινες συνθήκες και αξιοπρεπείς μισθούς, διεκδικώντας παράλληλα από την Πολιτεία επιπλέον πόρους αλλά και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ως αναγκαία προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών!