7 Δεκεμβρίου 2023
08:06
12.7 oC
Υγρασία 76%
GR EN
Άρθρα
Ανακοινώσεις
Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Mε λαμπρότητα, εορτάστηκε και φέτος ο Πολιούχος του Καστελλίου, Άγιος Αντώνιος
Mε λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος ο Πολιούχος του Καστελλίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, Άγιος Αντώνιος.
Για μία ακόμα χρονιά, η λειτουργία δεν πραγματοποιήθηκε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγ. Αντωνίου, ο οποίος υπέστη ζημιές από τον σεισμό, αλλά στο ναό του Αγίου Γεωργίου στο Καστέλλι.
Η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε Προεξάρχοντος του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου Πανοσιολογιότατου κ. Επιφάνιου Ζαχαράκη και συλλειτουργούντων του Αρχιμανδρίτη κ. Ιερόθεου Χιώτη και των Ιερέων κκ Γεωργίου Μαραυγάκη, Σεργίου Ιβανόφ και Νεκτάριου Κιοστεράκη.
Μετά την ευλόγηση των Άρτων η Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου βράβευσε τους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Καστελλίου που Αρίστευσαν κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά ! Τις απονομές έκαναν ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παύλος Μπαριτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Συριγωνάκης, η Πρόεδρος της Κοινότητας Καστελλίου κα Μαρία Σκουλούδη, ο Διοικητής της 133 Σμηναρχίας Μάχης Σμήναρχος κ. Μαλισιώτης και ο εκπρόσωπος του Διοικητή της ΣΕΑΠ Ταγματάρχης κ. Γιαννικάκης!
Τη Δευτέρα τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου στον Σκινιά, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδίτου Επιφανίου Ζαχαράκη, Πρωτοσύγκελλου Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου.