25 Μαΐου 2024
07:38
15.56 oC
Υγρασία 53%
GR EN
Άρθρα
Ανακοινώσεις
Με επιτυχία η εσπερίδα στο Καστέλλι για τις ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις στη σχολική και εφηβική ηλικία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Καστέλλι, η εσπερίδα με τίτλο: «Ψυχοκοινωνικές Παρεμβάσεις στη σχολική και εφηβική ηλικία». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, σε συνεργασία με  τα Παιδικά Χωριά SOS.

Επρόκειτο για τη δεύτερη δράση που πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας, στο πλαίσιο στήριξης και ενδυνάμωσης της οικογένειας και του σχολείου, με έμφαση στην υγιή, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. Στη διάρκεια της εκδήλωσης μίλησαν ο Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS Κρήτης Πέτρος Παπαδάκης, ο Ψυχολόγος  Βαλεντίνος Τσαγκαράκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην εξάρτηση και το Διαδίκτυο ενώ η Κοινωνική Λειτουργός Μαρία Ποντίκα, στην ομιλία της επικεντρώθηκε στον γονικό ρόλο  στη παιδική και εφηβική ηλικία.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου και η Πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας, Εκπαίδευσης και Σχολικής στέγης Έφη Καλυκάκη ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας Αθανασία Αλεφαντινού.

Ο Δήμαρχος στον χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η ψυχοκοινωνική υποστήριξη αποτελεί κρίσιμο συστατικό στη φροντίδα της Κοινότητας και θα έπρεπε πάντα να συμπεριλαμβάνεται στο πλαίσιο μιας ολιστικής προσέγγισης για το παιδί. Στις  σύγχρονες κοινωνίες και συνθήκες ζωής, πολλαπλοί προσωπικοί και κοινωνικοί παράγοντες δυσκολεύουν όλο και περισσότερο την ευημερία και την καθημερινότητα των παιδιών και την ικανότητα τους να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες. Σε μια εποχή που τα φαινόμενα της βίας και του εκφοβισμού ολοένα και αυξάνονται, με αποτέλεσμα σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχοκοινωνική εξέλιξη και στις διαδικασίες της μάθησης των παιδιών, την εποχή του Διαδικτύου και της εικονικής πραγματικότητας, το θέμα της ενημέρωσης αλλά και της πρόληψης με στόχο την ψυχοκοινωνική υγεία και ανάπτυξη τους, είναι ζητούμενο και ως εκ τούτου επρόκειτο για μία εκδήλωση πολύ σημαντική για τα παιδιά, αλλά και για όλους εκείνους που συμμετέχουν στη φροντίδα τους».

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με τον κόσμο που παρακολούθησε την άκρως ενδιαφέρουσα αυτή εσπερίδα.