16 Ιουλίου 2024
15:25
29.67 oC
Υγρασία 32%
GR EN
Άρθρα
Ανακοινώσεις
Κακοκαιρία Denise: Νέα προειδοποίηση της ΕΜΥ για έντονα καιρικά φαινόμενα
Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το πρωί της Τετάρτης το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, σχετικά με την κακοκαιρία «Denise».
Η κακοκαιρία Denise έρχεται από τα δυτικά και φέρνει βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για έντονα φαινόμενα σε ορισμένες περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με τα νέα προγνωστικά στοιχεία, οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που επηρεάζουν τη δυτική Ελλάδα προβλέπεται ότι θα συνεχιστούν και βαθμιαία θα επηρεάσουν και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, έως και το βράδυ της Τετάρτης (23-11-2022).
Η μεταβολή αυτή οφείλεται στο βαρομετρικό χαμηλό με την ονομασία “Denise”, που δημιουργήθηκε στον Κόλπο της Γένοβας, βρίσκεται στη βόρεια Αδριατική και κινείται ανατολικά προς τα βορειοδυτικά Βαλκάνια.
Το σύστημα αυτό συνοδεύεται από μετωπική δραστηριότητα και παράλληλα προκαλεί θυελλώδεις ανέμους και πιθανώς τοπικές χαλαζοπτώσεις.
Την Τετάρτη (23-11-2022) καθώς το σύστημα θα κινηθεί ανατολικότερα θα επηρεάσει και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, αλλά τα ισχυρά φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, τη δυτική και τη νότια Κρήτη και από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα. Αργά το βράδυ τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα (κυρίως περιοχή Καστελλορίζου) και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν.
Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (EMY (HNMS).