3 Οκτωβρίου 2023
10:24
20.1 oC
Υγρασία 61%
GR EN
Άρθρα
Δελτία Τύπου
Επιτυχημένη εκδήλωση από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας με θέμα: ‘’Η αυτοκτονικότητα στην Κρήτη’’

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, η εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Μινώα Πεδιάδας με θέμα: ‘’Η αυτοκτονικότητα στην Κρήτη’’ και ομιλητή τον Καθηγητή Ψυχιατρικής Αλέξανδρο Βγόντζα.

Ο κ. Βγόντζας ανέλυσε ενδελεχώς στη διάρκεια μιας ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας παρουσίασης, το μείζον κοινωνικό ζήτημα της αυτοκτονικότητας. Αναλύθηκαν θέματα όπως: οι μύθοι που επικρατούν γύρω από το φαινόμενο της αυτοκτονίας, τα προειδοποιητικά σημάδια τα οποία θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας και φυσικά οι τρόποι πρόληψης.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε συζήτηση με το κοινό το οποίο μοιράστηκε εμπειρίες, προβληματισμούς και ανησυχίες και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία της συνεργασίας τόσο των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών όσο και όλων των εμπλεκόμενων προσώπων και φορέων.

Το ”παρών” στην εκδήλωση έδωσε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Μανώλης Φραγκάκης ο οποίος ευχαρίστησε τον Καθηγητή Ψυχιατρικής Αλέξανδρο Βγόντζα για την εξαιρετική ομιλία του και τόνισε τη σημασία τέτοιου είδους εκδηλώσεων για την κοινότητα ενώ αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελούν τα στελέχη των κοινωνικών δομών του Δήμου.