25 Μαΐου 2024
07:01
15.56 oC
Υγρασία 53%
GR EN
Άρθρα
Ανακοινώσεις
Έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου από τη Δευτέρα 15 Απριλίου αντί για την 1η Μαΐου στην Κρήτη – Τσουχτερά πρόστιμα

Ξεκίνησε άτυπα η φετινή αντιπυρική περίοδος από σήμερα στην Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου, με τα απαγορευτικά μέτρα ως προς τη χρήση πυρός στην ύπαιθρο να τίθενται σε ισχύ από σήμερα και όχι από την 1η Μαΐου, που είναι η παραδοσιακή ημερομηνία έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.

Έτσι, πλέον από σήμερα απαγορεύεται η καύση των υπολειμμάτων, καλλιεργειών και οποιαδήποτε άλλη υπαίθρια εργασία με τη χρήση φωτιά που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

Επί ποδός θα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε όλη την επικράτεια του νησιού, προκειμένου να περιοριστούν τυχόν παραβάσεις. Σημειώνεται ότι οι παραβάτες θα διώκονται ποινικά και θα τους επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα.

📌Στη σχετική απόφαση για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου επισημαίνονται τα εξής:

“Μετά από σχετικές εισηγήσεις των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, υπογράφηκε από τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, Υποστράτηγο Γεώργιο Τσικαλά, απόφαση για την έναρξη του χρονικού ορίου απαγόρευσης χρήσης πυρός από 15/4/2024 στις εκτάσεις που αναφέρονται στο πεδίο εφαρμογής της 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης για τις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης”.