26 Φεβρουαρίου 2024
09:21
11.29 oC
Υγρασία 78%
GR EN
Άρθρα
Δελτία Τύπου
Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Βήμα-βήμα η επικαιροποιημένη διαδικασία κατεδάφισης ετοιμόρροπων κτισμάτων

Από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας γίνεται γνωστή η επικαιροποιημένη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθείται εφεξής από τους ιδιοκτήτες για την κατεδάφιση των επικινδύνως ετοιμόρροπων κτισμάτων που προέκυψαν μετά τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 και για τα οποία έχει εκδοθεί ΠΑΕΕΚ από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών.

Ειδικότερα, η διαδικασία περιλαμβάνει τα παρακάτω βήματα:

Α. Μετά την παραλαβή του ΠΑΕΕΚ – Πρωτοκόλλου Κατεδάφισης, ο ιδιοκτήτης θα απευθύνεται στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μινώα Πεδιάδας (Αρμόδιοι παραλαβής φακέλων: Αρμόδιο Γραφείο Τεχνικής Υπηρεσίας

τηλ.:2891340420, 2891340412 Στ. Τρουλλινός τηλ.: 2891340404) προκειμένου να υποβάλει τα συνημμένα -απαραίτητα προς υποβολή- δικαιολογητικά εις διπλούν, τα οποία είναι τα εξής: 

1. Π.Α.Ε.Ε.Κ.

2. Συμβόλαιο Ιδιοκτησίας ή έγγραφο απόδειξης χρησικτησίας (Ε9
εικοσαετίας, ένορκη βεβαίωση κ.α.)

3. Πρόσφατο πιστοποιητικό ιδιοκτησίας ή κτηματολογίου

4. Δήλωση Ε9

5. Υ.Δ. Διαχείρισης/Επίβλεψης (Οι δύο υπεύθυνες δηλώσεις όπου επισυνάπτονται στα “Σχετικά Αρχεία”)

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά καθώς και οι αιτήσεις θα προσκομισθούν από το σύνολο των
συνιδιοκτητών που αναφέρονται στο Π.Α.Ε.Ε.Κ. σε κοινό φάκελο στα γραφεία της Τεχνική Υπηρεσίας (1ος Όροφος Δημοτικού Κτιρίου Θραψανού), ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο e-mail : katedafiseis@minoapediadas.gr

Β. Πραγματοποιείται έλεγχος της πληρότητας του φακέλου και συμπλήρωσή του εφόσον απαιτείται.

Γ. Γίνεται προτεραιοποίηση και ιεράρχηση των κτιρίων προς κατεδάφιση, με βάση την επικινδυνότητα αυτών. Οι κατεδαφίσεις θα πραγματοποιηθούν με βάση το Σχέδιο Εγκέλαδος για την άρση των επικινδυνοτήτων.

Δίνεται σειρά προτεραιότητας, στους κύριους οδικούς άξονες, τους κεντρικούς δρόμους, τις εισόδους των πόλεων και Κοινοτήτων καθώς και σε κτίρια κρισίμων λειτουργιών όπως Δομές Υγείας, Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, δημοτικά καταστήματα, κ.λ.π.

Δ. Με την κατάθεση της αίτησης ο ιδιοκτήτης καλείται να μεριμνήσει άμεσα για τη διακοπή των δικτύων ηλεκτροδότησης, ύδρευσης και τηλεφωνίας.

 

 

Διευκρινίζεται ότι η εν λόγω διαδικασία δεν αφορά :

– Τα εγκαταλελειμμένα ακίνητα που έχουν κριθεί ακατάλληλα από τον έλεγχο.

– Άρσεις επικινδυνότητας ακινήτων που έχουν κριθεί επισκευάσιμα (Κίτρινα/Πράσινα).

Οι κατεδαφίσεις θα διενεργούνται χωρίς οικονομική επιβάρυνση από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας για τα επικινδύνως ετοιμόρροπα κτίσματα για τα οποία έχει εκδοθεί ΠΑΕΕΚ, με βάση την πορεία
των χρηματοδοτήσεων που θα λαμβάνει ο Δήμος από το αρμόδιο Υπουργείο.