17 Ιουνίου 2024
17:14
28.88 oC
Υγρασία 32%
GR EN
Άρθρα
Δελτία Τύπου
Αγνωστοι βανδάλισαν τον ανδριάντα του Ναπολέοντα Σουκατζίδη
Τον ανδριάντα του Ναπολέοντα Σουκατζίδη στο Αρκαλοχώρι, βανδάλισαν άγνωστοι, αργά το βράδυ της Κυριακής. Ειδικότερα, οι ανεγκέφαλοι δράστες μουτζούρωσαν με σπρέι το άγαλμα σε διάφορα σημεία, ενώ έσπασαν τη μαρμάρινη επιγραφή με τα λόγια του αγωνιστή Ναπολέοντα Σουκατζίδη.
Από τη Δημοτική Αρχή κατατέθηκε μήνυση στην Αστυνομία κατά αγνώστων. Παράλληλα τα ειδικά συνεργεία του Δήμου αναμένεται να προχωρήσουν άμεσα στον καθαρισμό του ανδριάντα του Ναπολέοντα Σουκατζίδη, ωστόσο η μαρμάρινη επιγραφή που έσπασε χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αποκατασταθεί .
Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης κατήγγειλε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το βανδαλισμό του μνημείου που υπέστη τη βάναυση και ανιστόρητη συμπεριφορά των δραστών.
«Πρόκειται για μία απαράδεκτη ενέργεια. Το Αρκαλοχώρι πάντα τιμούσε και πάντα θα τιμά την ιστορία του. Ο Σουκατζίδης, ένας από τους 200 αγωνιστές που εκτελέστηκαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής την 1η Μαΐου του 1944, ο οποίος μεγάλωσε στο Αρκαλοχώρι, κατάφερε να περάσει στο πάνθεον της ιστορίας ως ένας ήρωας που δε λύγισε. Δυστυχώς οι πράξεις αυτές, τις οποίες καταδικάζουμε με απέχθεια και αποστροφή, προσβάλλουν την ιστορία, το ήθος και τον πολιτισμό μας».
 Τα λόγια του Ναπολεόντα Σουκατζίδη στη μαρμάρινη επιγραφή: «Η δουλειά του αληθινού ανθρώπου δεν είναι να περάσει τη ζωή του, όπως -όπως, αλλά να ξέρει πώς να τη ζήσει πλάι στους άλλους, για να είναι ικανός να τους βοηθά, να τους ανεβάζει διαρκώς, να τους είναι χρήσιμος, χωρίς ποτέ να τους γίνεται βάρος και εμπόδιο στο δρόμο του καλού και του αγαθού. Ένας αγωνιστής δεν είναι μονάχα αληθινός άνθρωπος, αλλά και η φωτισμένη, η ξεκαθαρισμένη συνείδηση, που γίνεται οδηγός σκληρός, όποτε πρέπει, και πάντα σκληρός απέναντι του εχθρού, που είναι εχθρός, μ’ όλο που ξέρει την αλήθεια και την αδικία που κάνει».