3 Οκτωβρίου 2023
10:50
20.1 oC
Υγρασία 61%
GR EN
Άρθρα
Ανακοινώσεις
ος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στη Δ.Ε. ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ: Σε Αμουργέλες, Πανόραμα, Στείρωνα και Πατσίδερο

Η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Π. Ε. Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι, με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών,  συνεχίζεται ο 2ος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στη Δ.Ε. ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ Δ. ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ, ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 18/9/2023 σε  ΑΜΟΥΡΓΕΛΕΣ – ΠΑΝΟΡΑΜΑ – ΣΤΕΙΡΟΝΑ

ΠΕΜΠΤΗ 21/9/23 σε ΠΑΤΣΙΔΕΡΟ

Παρακαλούνται όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση σε αυτά και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί πιθανός ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Από τους ελέγχους παρατηρείται μειωμένη & ανομοιόμορφη καρπόδεση, ως και κατά τόπους ακαρπία σε αρκετές Τοπικές Κοινότητες της Δ.Ε. Αρκαλοχωρίου.. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας, όπου η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών του προγράμματος είναι εξαιρετικά αμφίβολη και ως εκ τούτου ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ιδία μέσα, ενεργώντας πάντα υπό την καθοδήγηση των τεχνικών τους συνεργατών.

Τέλος, επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου, καθ’ όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί, προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι, επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους ώστε να διαπιστώνουν την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και να μεταφέρουν στην υπηρεσία μας έγκαιρα όποιο πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.

Τηλ. επικοινωνίας: 2813407916, 2813407980, 2813407981