26 Απριλίου 2024
08:12
11.75 oC
Υγρασία 53%
GR EN
Άρθρα
Ανακοινώσεις
Στην κινητοποίηση των σεισμόπληκτων έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης
Στην κινητοποίηση των σεισμόπληκτων έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης έδωσε το παρών ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης προκειμένου να δηλώσει την στήριξη του, στον δίκαιο αγώνα των πολιτών του Δήμου.
Ο Δήμαρχος στη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, παρουσία της ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρίας Κοζυράκη, στάθηκε στην ανάγκη απλοποίησης των διαδικασιών για την έγκριση των αποζημιώσεων των σεισμόπληκτων «πράσινων» και «κίτρινων» κτιρίων ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την αποκατάσταση χιλιάδων σπιτιών οι ιδιοκτήτες των οποίων ζουν σήμερα σε οικίσκους. Η απλοποίηση της διαδικασίας στα κτίρια με ελαφριές ζημιές- όπως είπε- αυτομάτως θα επιλύσει μία σειρά άλλων ζητημάτων που ταλανίζουν τους σεισμόπληκτους, 17 μήνες μετά τον σεισμό.
Ο Σύλλογος Σεισμόπληκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας “Η Ελπίδα” προχώρησε στην επίδοση του ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου καθώς και αναλυτικού υπομνήματος στην Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μαρία Κοζυράκη, η οποία δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματά τους και θα ζητήσει συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς.
Το παρών στη σημερινή συγκέντρωση έδωσαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Αραβιάκης και Γιάννης Δρακάκης καθώς και ο Γ.Γ του Δήμου Γαβριήλ Κουρής.