29 Νοεμβρίου 2023
20:36
16.23 oC
Υγρασία 76%
Εκδηλώσεις
Κοινωνικές Δράσεις
Διημερίδα Ομιλιών για ζητήματα αποκατάστασης κτηρίων από αρχιτέκτονες και πολιτικούς μηχανικούς- Στις 28 και 29 Οκτωβρίου
Το Εργαστήριο Τεκμηρίωσης και Αποκατάστασης Ιστορικών Κτηρίων και Συνόλων του Πολυτεχνείου Κρήτης σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλατά Πεδιάδας και με την υποστήριξη της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα και της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, οργανώνουν ΕΚΘΕΣΗ και ΔΙΗΜΕΡΟ ΟΜΙΛΙΩΝ σχετικών με τις εμπειρίες αποκατάστασης σεισμόπληκτων οικισμών σε ΕΛΛΑΔΑ και ΙΤΑΛΙΑ, με τη συμμετοχή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Πολυτεχνείου του Τορίνο και του Πανεπιστημίου της Κατάνια στις 28 και 29 Οκτωβρίου 2023 στο Αρκαλοχώρι και στον Γαλατά Δήμου Μινώα Πεδιάδας.
Θα αναπτυχθεί συζήτηση από εξειδικευμένους επιστήμονες για το μέλλον του τόπου και τις προτεραιότητες που οφείλουν να δοθούν στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου μετά τον σεισμό. Στόχος είναι επίσης να μεταφερθεί η εμπειρία καλών πρακτικών από άλλες σεισμόπληκτες περιοχές της Ελλάδας και της Ιταλίας για το πώς μπορούν να αναπτυχθούν μετά τον καταστροφικό σεισμό, οι παραδοσιακοί οικισμοί, όπως ο Γαλατάς.
➡️Σάββατο 𝟮𝟴 Οκτωβρίου στις 𝟱.𝟬𝟬 μ.μ.:
Κεντρική αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου : Εγκαίνια έκθεσης μελετών αποκατάστασης σε χωριά και στην πόλη της L’Aquila μετά τον σεισμό του 2009, ομιλίες καθηγητών πανεπιστημίων για τις ανάγκες που προκύπτουν μετά τον σεισμό.
➡️Κυριακή 𝟮𝟵 Οκτωβρίου, 𝟭𝟭.𝟬𝟬 π.μ.:
πρ. Δημοτικό Σχολείο Γαλατά Πεδιάδας : Εξειδικευμένες Ομιλίες και παρουσιάσεις σχετικά με τη διαχείριση και τη διαμόρφωσης νέου προσανατολισμού στην περιοχή .