25 Μαΐου 2024
08:28
19.31 oC
Υγρασία 48%
Έργα ΕΣΠΑ
Κοινωνική Ένταξη
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Δήμου Μινώα Πεδιάδας

Αντικείμενο της πράξης είναι η συνέχιση της λειτουργίας και παροχής υπηρεσιών από το ΚΗΦΗ του Δήμου Μινώα Πεδιάδας που εδρεύει στον οικισμό Γαρίπα. Αποτελεί μονάδα ημερήσιας φιλοξενίας ηλικιωμένων ατόμων μη δυνάμενων να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα ( κινητικές δυσκολίες, άνοια κ.α.), των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον που τα φροντίζει, εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στην φροντίδα που έχει αναλάβει.

Σκοπός του Κέντρου είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων και η παραμονή τους στο φυσικό και οικογενειακό τους περιβάλλον ενώ ταυτόχρονα διευκολύνει τα μέλη της οικογένειας που εργάζονται και παράλληλα έχουν αναλάβει τη φροντίδα του ηλικιωμένου μέλους της οικογένειας. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλει στην διαφύλαξη της οικογενειακής αρμονίας και αλληλεγγύης.

Το ΚΗΦΗ Δήμου Μινώα Πεδιάδας λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή και από τις 7.30π.μ. έως τις 15.00μ.μ. και εφαρμόζει ημερήσιο πρόγραμμα απασχόλησης που εξασφαλίζει την κάλυψη βασικών αναγκών των ατόμων όπως είναι η ατομική υγιεινή, η σίτιση, η νοσηλευτική φροντίδα αλλά και την αρμονική ψυχοπνευματική ανάπτυξη τους μέσω δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται στα πλαίσια της καθημερινής λειτουργίας της δομής όπως ζαχαροπλαστική, χειροτεχνίες, κηπουρική κ.α..

Σχετικά Αρχεία