16 Ιουλίου 2024
10:30
27.4 oC
Υγρασία 34%
GR EN
Άρθρα
Ανακοινώσεις
Διεθνές ενδιαφέρον για τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης που θα διεξαχθεί για 8η χρονιά στις 6 Οκτωβρίου 2024

Ο Διεθνής Ημιμαραθωνιος Κρήτης διοργανώνεται για 8η χρονιά στις 6 Οκτωβρίου 2024, από τον Αθλητικό Σύλλογο Υγείας Αρκαλοχωρίου με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και των Πολιτιστικών Συλλόγων Αρκαλοχωρίου, Χουμερίου, Γαλατά, Βόνης, Ζωφόρων, Θραψανού και Ρουσοχωρίων.

Τρεις μήνες πριν την εκκίνηση των αγώνων οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο με αθλητές από 43 χώρες και από τις 5 Ηπείρους! Έως σήμερα οι χώρες με την μεγαλύτερη εκπροσώπηση είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Κύπρος ενώ ακολουθούν πολυπληθείς αποστολές από Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία. Στις 6 του Οκτώβρη θα ταξιδέψουν από μακρινούς προορισμούς για να σταθούν στην εκκίνηση και αθλητές από χώρες όπως η Αργεντινή, η Μαλαισία, η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία και η Νότια Αφρική. 

Ανάμεσα στους δρομείς που θα λάβουν μέρος στον αγώνα θα είναι κορυφαίοι  Έλληνες αθλητές μεγάλων αποστάσεων αλλά και διακεκριμένοι ξένοι πρωταθλητές.

Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης είναι ένα αθλητικό γεγονός που ξεπερνά τα δρομικά δεδομένα εκμεταλλευόμενος τις ομορφιές του τόπου  ,τη φιλοξενία, τη μουσική, το φυσικό πλούτο, την παράδοση και τα οφέλη της κρητικής διατροφής σε συνάρτηση με το τρέξιμο καταφέρνει να ενεργοποιήσει και να ικανοποιήσει όλες τις αισθήσεις των συμμετεχόντων. Με την συνεχώς αυξανόμενη στήριξη όλων των εμπλεκομένων, εθελοντών, φορέων και φίλων δίνεται μια νέα οπτική στη σημασία της λέξης τρέξιμο. Ξεκίνησε το 2014 ως ένας τοπικός αγώνας και έχει εξελιχθεί σε ένα τουριστικό προϊόν με διεθνές ενδιαφέρον, που διοργανώνεται με μεγάλη αγάπη από εθελοντές κατοίκους της ενδοχώρας της Κρήτης και όχι από επαγγελματίες διοργανωτές.

 Οι συμμετοχές φέτος αναμένεται να εξαντληθούν πολύ νωρίς για αυτό συνιστούμε σε όσους θέλουν να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία, να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους στο www.cretehalfmarathon.com

Στις 6 του Οκτώβρη όποιος σταθεί στην εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου Κρήτης στο Αρκαλοχώρι, θα είναι νικητής!

 Καλή αντάμωση!