16 Ιουλίου 2024
16:52
30.48 oC
Υγρασία 33%
GR EN
Άρθρα
Ανακοινώσεις
Ημερίδα στο Αρκαλοχώρι για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες ανάπτυξης της ενδοχώρας με το νέο Αεροδρόμιο Καστελλίου
📍Μία σημαντική ημερίδα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 στο Αρκαλοχώρι με θέμα: Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα μπροστά στο μεγάλο κύμα της επερχόμενης ανάπτυξης. Νέο Αεροδρόμιο Καστελλίου. Δυνατότητες-Ευκαιρίες-Κίνδυνοι-Προκλήσεις.
👉Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης (ΟΕΣΚ) σε συνεργασία με τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας και ήταν η αρχή μιας σειράς πρωτοβουλιών και ενημερωτικών εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τις προκλήσεις, τις ευκαιρίες ανάπτυξης της ενδοχώρας με το νέο Αεροδρόμιο Καστελλίου και την επερχόμενη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.
✅Στην Ημερίδα παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρανουτάκη, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης Γιώργο Μαρινάκη και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ε. Σ Κρήτης, Εμμανουήλ Κουμαντάκης που είχε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης αυτής της τόσο σημαντικής εκδήλωσης,
📌Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου στην τοποθέτηση του ανέφερε μεταξύ άλλων:
Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και όχι μόνο, μπροστά στο μεγάλο κύμα της επερχόμενης ανάπτυξης πρέπει να θωρακιστεί με την υλοποίηση ενός σχεδίου, το οποίο θα μας βοηθήσει να κεφαλοποιήσουμε τα οφέλη που θα φέρει το έργο και να διαχειριστούμε τα νέα δεδομένα αλλά και τα προβλήματα που προκύπτουν, σε επίπεδο περιβάλλοντος, οικιστικής δραστηριότητας, πολεοδόμησης, επιχειρηματικότητας και καθημερινότητας.
Είναι καλό να μιλάμε για τα θετικά που θα φέρει η λειτουργία του αεροδρομίου αλλά αν δεν απαντήσουμε στα προβλήματα, στις νέες προκλήσεις και στις νέες ανάγκες που διαμορφώνονται τόσο για το Δήμο μας όσο και τους όμορους Δήμους τότε, αλυσιδωτά θα επηρεαστούν όλα. Το εμπόριο, η επιχειρηματικότητα και η οικονομία του τόπου εν γένει, δεδομένου μάλιστα ότι ο πληθυσμός τα επόμενα χρόνια θα διπλασιαστεί ενώ μακροπρόθεσμα θα τριπλασιαστεί.
Αυτή η πληθυσμιακή έκρηξη και η αλλαγή σελίδας για το Δήμο μας προϋποθέτει την εφαρμογή ενός ολιστικού αναπτυξιακού σχεδίου, που θα οδηγήσει στην «άνθηση» νέων ειδών επιχειρηματικότητας και θέσεων εργασίας. Μιλάμε για ευκαιρίες και προκλήσεις, όμως δυστυχώς αυτή τη στιγμή βιώνουμε ακόμα τις επιπτώσεις του σεισμού- και σε αυτό το πεδίο -με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής.
Με τα δεδομένα που υπάρχουν η επιχειρηματικότητα «στενάζει» άρα αν δε λύσουμε βασικά ζητήματα που άπτονται του σεισμού δεν μπορούμε να πάμε στην επόμενη ημέρα που είναι γεμάτη προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» της οικονομίας και όχι μόνο για τις πολυεθνικές“.
✅Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου Ανδρέας πολίτες και επιχειρηματίες της περιοχής ενώ οι ομιλητές που πλαισίωσαν αυτή την τόσο σημαντική ημερίδα με τις άκρως ενδιαφέρουσες ομιλίες και τις παρουσιάσεις τους ήταν οι :
Ευαγγελία Αγγελάκη, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Τοπικής Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης Δήμου Μινώα Πεδιάδας, Εβελίνα Μπάκιντα, Πρόεδρος Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, Marketing Msc, Ευρωπαϊκές Σπουδές Πελεκανάκης Γιώργος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων και Γιώργος Νταγλέρης Σύμβουλος Επιχειρήσεων.