17 Ιουλίου 2024
14:22
32.02 oC
Υγρασία 40%
GR EN
Άρθρα
Ανακοινώσεις
Ενημέρωση και απαιτούμενες ενέργειες σχετικά με την επικείμενη έμφραξη του συστήματος εκτροπής του χειμάρρου Αναποδάρη Φράγματος Πλακιώτισσας Μεσσαράς Ν. Ηρακλείου.

👉”Σας ενημερώνουμε ότι κατά την έναρξη της θερινής περιόδου του τρέχοντος έτους πρόκειται να εκκινήσουν οι εργασίες για την έμφραξη του συστήματος εκτροπής του χειμάρρου Αναποδάρη Φράγματος Πλακιώτισσας Μεσσαράς Ν. Ηρακλείου.Παρακαλούμε για την ενημέρωση όλων των κατοίκων των περιοχών κοντά στην λεκάνη κατάκλυσης σχετικά με την επικείμενη έμφραξη.
Πριν την εκκίνηση της έμφραξη και έως τον Ιούνιο 2024. θα πρέπει να πραγματοποιηθούν με επιμέλεια και εποπτεία από τις Υπηρεσίες σας, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, οι παρακάτω προληπτικές ενέργειες εντός του ορίου απαλλοτρίωσης, σύμφωνα με τον ΦΕΚ 4420/8/30-12-2016, Υ. Α. Αριθμ. ΔΑΕΕ/οικ.2287/2016:

• Απομάκρυνση ανθρώπων και ζώων,
• Καθαίρεση και απομάκρυνση όλων των κατασκευών (π.χ. οικισμών, κοιμητηρίων,
ποιμνιοστασίων, ελαιοτριβείων, κτλ.),
• Καθαίρεση απορριμμάτων, αποβλήτων ή τοξικών ουσιών,
• Απομάκρυνση κορμών, και άλλων φερτών υλικών, που κατά την περίοδο Πρώτης Πλήρωσης θα μπορούσαν να φράξουν εισόδους υδραυλικών κατασκευών (π.χ. υδροληψία, υπερχειλιστές, κτλ.), που τυχόν έχουν εναπομείνει από την ημερομηνία κήρυξης της απαλλοτρίωσης έως σήμερα που έχει ολοκληρωθεί η πίστωση απαλλοτρίωσης και όλοι οι ιδιοκτήτες έχουν αποζημιωθεί. Η αποζημίωση απαλλοτρίωσης για την κατασκευή του φράγματος Πλακιώτισσας ολοκληρώθηκε με το υπ’αριθ. 1143/20-12-2023 γραμμάτιο είσπραξης.

Σας τονίζουμε επίσης ότι το αγροτικό δίκτυο που αφορά την ευρύτερη περιοχή περιμετρικά της λεκάνης κατάκλυσης θα πρέπει να είναι προσβάσιμο ήδη πριν από την έναρξη της έμφραξης ώστε να είναι λειτουργικό κατά τη διάρκεια της πρώτης πλήρωσης του ταμιευτήρα του φράγματος”.

❗Ανακοίνωση από: ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ