17 Ιουλίου 2024
18:14
28.6 oC
Υγρασία 47%
GR EN
Άρθρα
Ανακοινώσεις
Η Ελληνική Επανάσταση 1821-1830 στην Κρήτη”: Θερμό χειροκρότημα στην εκδήλωση του 12/θ Δημοτικού Σχολείου Καστελλίου

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην εκδήλωση τιμής και μνήμης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής από το 12/θ Δημοτικού Σχολείου Καστελλίου με τίτλο: “Η Ελληνική Επανάσταση 1821-1830 στην Κρήτη”.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 12/θ Δημοτικού Σχολείου Καστελλίου, τιμώντας τα 203 χρόνια από τον μεγάλο ξεσηκωμό του Γένους για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού, παρουσίασε αυτή την εξαιρετική εκδήλωση, η οποία ανέδειξε όλα τα σημαντικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Κρήτη τα χρόνια της Επανάστασης.

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης και οι δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Καστελλίου τιμησαν τις θυσίες των Κρητικών, παρουσιάζοντας στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου και Λυκείου Καστελλίου, μια άρτια και προσεγμένη εκδήλωση για τη συμβολή της Κρήτης και της ευρύτερης περιοχής του Καστελλίου στον αγώνα της Ανεξαρτησίας 1821-1830. Στην εκδήλωση πήρε μέρος και η χορωδία των μαθητών.

Μαθητές και δάσκαλοι απέσπασαν εγκωμιαστικά σχόλια και το πιο θερμό χειροκρότημα όσων την παρακολούθησαν, μεταξύ των οποίων, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Καστελλίου Γιώργος Καλογεράκης, οι Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού και Παιδείας Καλλιόπη Αποστολογιωργάκη και Στέφανος Ψυλλάκης αντίστοιχα, η Πρόεδρος της Δημοτικης Κοινότητας Καστελλίου Μαρία Σκουλούδη, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Μιχάλης Σαμωνάκης, η Πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας και εκπαιδευτικός Έφη Καλυκάκη και ο Πρόεδρος ΟΔΕ υποστήριξης Δημοτικών Κοινοτήτων Γιώργος Κουτσαντωνάκης.