18 Ιουλίου 2024
14:15
31.46 oC
Υγρασία 39%
GR EN
Άρθρα
Ανακοινώσεις
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αντικατάσταση ΕΔΧ ΤΑΞΙ αυτοκινήτων, με έδρα εντός της Π.Ε Ηρακλείου με επιβατηγά οχήματα έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων»

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αντικατάσταση ΕΔΧ ΤΑΞΙ αυτοκινήτων, με έδρα εντός της Π.Ε Ηρακλείου με επιβατηγά οχήματα έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηρακλείου

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του ν.3852/2010 (Α’87) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

2. Τις διατάξεις του ν.4070/2012 (Α΄82) « Ρυθμίσεις Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών, Δημοσίων Έργων και άλλες διατάξεις» όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

3. Την αριθμ. 363025/2023 (Β’6931) απόφαση της Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών «Αντικατάσταση Ε.Δ.Χ αυτοκινήτων ΤΑΞΙ με έδρα εντός των Περιφερειών Αττικής, Ιονίων Νήσων, Κρήτης και της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με επιβατηγά οχήματα από έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων.

4. Την αριθμ. 1218/16-2-2021 ( Β΄ 762) απόφαση της Συντονίστριας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης «Έγκριση τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Κρήτης».

5. Την αριθμ. 242575/2019 (Β΄ 3732) απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης «Μεταβίβαση και ανάθεση αρμοδιοτήτων στους Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Κρήτης».

6. Τον υφιστάμενο αριθμό αδειών Ε.Δ.Χ αυτοκινήτων ΤΑΞΙ ανά «Διοικητική μονάδα- Έδρα» της Π.Ε Ηρακλείου όπως προκύπτει από το μητρώο Ε.Δ.Χ αυτοκινήτων της Υπηρεσίας.

ΚΑΛΕΙ

Κάθε ενδιαφερόμενο (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) που επιθυμεί να αντικαταστήσει το ΕΔΧ ΤΑΞΙ αυτοκίνητό του, το οποίο έχει έδρα διοικητική μονάδα που ανήκει στην Π.Ε Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης, με Ε.Δ.Χ ΤΑΞΙ αυτοκίνητο από έξι (6) έως εννέα (9) θέσεις, να υποβάλλει σχετική αίτηση μέχρι και έξι (6) εβδομάδες από τη δημοσίευση της παρούσας, στη Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών Π.Ε Ηρακλείου.

Το ποσοστό των Ε.Δ.Χ αυτοκινήτων ΤΑΞΙ τα οποία μπορούν να αντικατασταθούν με επιβατηγά οχήματα από έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων σε κάθε έδρα -διοικητική μονάδα της Π.Ε Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης καθορίζεται στο 30%.

Ειδικότερα ο αριθμός των Ε.Δ.Χ ΤΑΞΙ αυτοκινήτων τα οποία μπορούν να αντικατασταθούν σε κάθε έδρα αποτυπώνεται στον παρακάτω πίνακα:

… αναγράφονται αναλυτικά δεξιά στα “Σχετικά Αρχεία” με τίτλο : “Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος