19 Ιουλίου 2024
20:27
28.52 oC
Υγρασία 48%
GR EN
Άρθρα
Ανακοινώσεις
Τίμησαν τους αντιστασιακούς στους Φιλίππους του Δήμου Μινώα Πεδιάδας
Σε μία σεμνή τελετή στο χωριό των Φιλίππων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, τιμήθηκε η ομάδα των πρωτεργατών της ίδρυσης και υπογραφής του Α’ πρωτοκόλλου για την έναρξη της αντίστασης κατά των Γερμανών το 1941.
Η σύνταξη και υπογραφή του Πρωτοκόλλου των αξιωματικών στο χωριό των Φιλίππων στις 3 Αυγούστου του 1941, αποτελεί, 82 χρόνια μετά, ένα σπουδαίο ιστορικό γεγονός, στην ιστορία της Ελληνικής Αντίστασης κατά του κατακτητή.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του οικισμού τίμησε στο πλαίσιο εκδήλωσης τη μνήμη εκείνων που πρωτοστάτησαν στη δημιουργία της οργάνωσης της Κρητικής Επαναστατικής Επιτροπής. Τους ήρωες των χωριών της Κρήτης που αντιμετώπισαν με σθένος τις δυνάμεις του φασισμού και του ναζισμού.
Τη Δημοτική Αρχή εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Δρακάκης, ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων: “Τιμάμε όλους εκείνους που πολέμησαν, αντιστάθηκαν στις δυνάμεις κατοχής. Είμαστε όλοι εδώ γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε την λαμπρή ιστορία του λαού μας και γιατί οφείλουμε με το ίδιο θάρρος να αντιμετωπίζουμε τις σύγχρονες προκλήσεις”.