Ωράριο λειτουργίας Έκθεσης:
- Τετάρτη 26/07 17:00-22:00
- Πέμπτη 27/07 17:00-22:00
- Παρασκευή 28/07 17:00-22:00
- Σάββατο 29/07 10:00-14:30 και 17:00-22:00
- Κυριακή 30/07 10:00-14:30 και 17:00-22:00
- Δευτέρα 31/07 17:00-22:00

20.30-21.45: Αγιασμός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, κ. κ. Ανδρέα
21:45-21:15: Ομιλίες – Χαιρετισμοί: Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλης Φραγκάκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης , Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Λευτέρης Αυγενάκης
21:15 Εγκαίνια-κοπή κορδέλας της Έκθεσης από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη
21:15-22:00 Περιήγηση των επισήμων στους εκθεσιακούς χώρους της Έκθεσης


19.30: Προσέλευση-Χαιρετισμοί
19.45: Παρουσίαση του προγράμματος Erasmus+ «Demetra» – Dr Μαρία Συμεωνίδου, Γεωπόνος, Υπεύθυνη Τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Επιμελητηρίου Ηρακλείου
20.00: Παρουσίαση με θέμα «Γυναίκες και αγροτικές επιχειρήσεις-
εμπόδια λύσεις και καλές πρακτικές»-Παναγιώτης Καλλιάνης,
Οικονομολόγος – Project Manager, Επιμελητήριο Ηρακλείου
20.30: Ενδυνάμωση γυναικών για την ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών – Εβελίνα Μπάκιντα, Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων, MarketingMSc, και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, Πρόεδρος Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης
20.45: Εξατομικευμένες επιμορφωτικές συναντήσεις (Mentoring)
Η δράση αποτελεί μέρος των παραδοτέων του ευρωπαϊκού προγράμματος «DEMETRA» το οποίο υλοποιεί το Επιμελητήριο Ηρακλείου.


Τίτλος: «Αγροτικά προϊόντα της Κρήτης: προβλήματα και λύσεις»
19.00: Χαιρετισμοί
19.30: Σύγχρονες τάσεις στη διατροφή και οι προκλήσεις στα Κρητικά προϊόντα – Παναγιώτης Χατζηνικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ
19.45: Αειφορική διαχείριση για προσαρμογή της ελαιοκαλλιέργειας στην κλιματική αλλαγή, Δρ Γεώργιος Κουμπούρης, Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών & Αμπέλου, ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ
20.00: Νέες ποικιλίες αμπέλου: πυλώνας για τη βιωσιμότητα και Ανάπτυξη της αμπελουργίας στην Κρήτη, Δρ Γεώργιος Δούπης, Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών & Αμπέλου, ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ
20.15: Χρήση νέων τεχνολογιών για την αποδοτικότερη χρήση του νερού άρδευσης στις καλλιέργειες της Κρήτης, Δρ Νεκτάριος Κουργιαλάς, Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών & Αμπέλου, ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ
Τίτλος: «Ασφαλής χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων»
20.45: Ασφαλής χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Μέσα ατομικής προστασίας & μέτρα μείωσης κινδύνου για τον χρήστη, τον εργάτη και τους κατοίκους αγροτικών περιοχών, Αγαθή Χαριστού, Χημικός – Τοξικολόγος, Ειδική Τεχνική Επιστήμονας, Εργαστήριο Τοξικολογικού Ελέγχου Γεωργικών Φαρμάκων, Επιστημονική Διεύθυνση Ελέγχου Γ. &Φυτοφαρμακευτικής Φαρμάκων
Τίτλος: «ο ΕΛ.Γ.Α. δίπλα στις προκλήσεις του μέλλοντος»
21.15: «Ο ΕΛ.Γ.Α. απέναντι στις προκλήσεις του μέλλοντος, Νέο κανονιστικό πλαίσιο και προοπτικές» – Φερετζάνης Γεώργιος, Αντιπρόεδρος ΕΛΓΑ


20.00: Λεϊσμανίαση–Ερλιχίαση: Δύο λοιμώδη νοσήματα με ιδιαίτερη σημασία
20.30:Πρώτες βοήθειες σε περίπτωση θερμοπληξίας, φόλας και τροχαίου ατυχήματος
Ομιλητές: Νίκος Μανουσάκης, Κτηνίατρος ARKANIMA VETS & Κανδηλιέρη Θαλασσινη Κτηνίατρος D.V.M.

Εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και γαστρονομίας, κατά τις ώρες λειτουργίας της Έκθεσης, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Έκθεσης από τον chef και Πρόεδρο της Λέσχης Αριχιμαγείρων Κρήτης κο Παπαδάκη Τάσο και την ομάδα του. Θα παρασκευάσουν και θα παρουσιάσουν παραδοσιακά εδέσματα και γλυκά με αγνά κρητικά προϊόντα.