20 Ιουλίου 2024
22:32
25.24 oC
Υγρασία 63%
GR EN
Άρθρα
Ανακοινώσεις
Αικατερίνη Βρούβα Σπυροπούλου: Σημαντική διάκριση για την μαθήτρια της Α’ Λυκείου Καστελλίου, στο 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ Γρίφων
Μία ακόμα σπουδαία διάκριση μαθητή καταγράφεται στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας καθώς η μαθήτρια της Α’ Λυκείου του ΓΕΛ Καστελλίου, Αικατερίνη Βρούβα Σπυροπούλου, κατάφερε να ξεχωρίσει με τις επιδόσεις της στο 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ Γρίφων!
Ειδικότερα, το Ελληνικό Κέντρο Επιστημών και Τεχνών (ΕΚΕΤΕ) σε συνεργασία με την ομάδα υποστήριξης του e-class του Υπουργείου Παιδείας, υλοποίησε την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 το 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ Γρίφων.
Το Φεστιβάλ είχε ως τίτλο «Τα μαθηματικά είναι παντού». Κύριος εισηγητής στο διαγωνισμό αυτό ήταν ο Καθηγητής του ΜΙΤ, Μανώλης Κέλλης, επιφανής και παγκόσμιος επιστήμονας, ο οποίος εξήγησε με ποιο τρόπο τα Μαθηματικά αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη και βοηθούν στην εξέλιξη της Ιατρικής επιστήμης, μελετώντας το γονιδίωμα του ανθρώπου.
Στο εν λόγω Φεστιβάλ συμμετείχε η μαθήτρια Α’ Λυκείου του ΓΕΛ Καστελλίου, Αικατερίνη Βρούβα Σπυροπούλου, η οποία διακρίθηκε, λύνοντας σωστά όλους τους γρίφους με βαθμό 50/50!
Χαιρετισμό απηύθυνε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέτα Μακρή.
* Το site του τελευταίου Φεστιβάλ (5&6 Απριλίου 2023) είναι: http://ekete.gr/
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αικατερίνη Βρούβα Σπυροπούλου είχε ανάλογη διάκριση στο 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ Γρίφων, με εισηγητές τους: Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, Καθηγητή του ΜΙΤ και Αθανάσιο Φωκά, διακεκριμένο Μαθηματικό, Ερευνητή των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στο California Institute of Technology, ο οποίος κατέχει την έδρα της Μη γραμμικής Μαθηματικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. Η Αικαιτερίνη Βρούβα ήταν τότε μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου Καστελλίου Πεδιάδας και διακρίθηκε λύνοντας σωστά όλους τους γρίφους σε λιγότερο από 17’ με βαθμό 90/90!