16 Ιουλίου 2024
20:07
27.3 oC
Υγρασία 48%
GR EN
Άρθρα
Ανακοινώσεις
Διακοπή κυκλοφορίας στον οικισμό των Ασκών λόγω διεξαγωγής του 45ου Η&Κ ΑΕΒΕ ΡΑΛΛΥ ΚΡΗΤΗΣ
✅Με τη διεξαγωγή του, ανοίγει η αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου καθώς και του Κυπέλλου Ράλλυ Κρήτης 2024.
👉Το 45ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης θα αποτελέσει τον εναρκτήριο αγώνα του θεσμού, καθώς και του Κυπέλλου Ράλλυ Κρήτης και θα διοργανωθεί από τον Αθλητικό Όμιλο Κρήτης το διήμερο 25 & 26 Μαΐου.
🟥Ο αγώνας θα είναι διήμερος και περιλαμβάνει 8 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 70,96 αγωνιστικών χιλιομέτρων.
📍Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν 2 επαναλαμβανόμενα περάσματα από την ε.δ “Ποταμιές” ενώ τη Κυριακή το αγωνιστικό σκέλος περιλαμβάνει τις ε.δ “Κεράσια” & “Αυγενική” που θα διεξαχθούν 3 φορές, έκαστη.
❗👉❗Σύμφωνα με την περιγραφή των διοργανωτών στις διαδρομές που θα γίνουν περιλαμβάνονται και χωριά και σημεία του Δήμου Μινώα Πεδιάδας:
📍1ο Σκέλος – Σάββατο 25 Μαΐου 2024
➡ “Το 1ο αγωνιστικό αυτοκίνητο θα ξεκινήσει στις 15:00 από ΕΑΚΗ. Από ΕΑΚΗ πηγαίνουμε στον Κόμβο Γιόφυρο και μπαίνουμε στην Ε.Ο. Ηρακλείου –Αγίου Νικολάου.
Βγαίνουμε από Ε.Ο στον κόμβο Καστελλίου. Ακολουθούμε τη διαδρομή μέχρι τη διασταύρωση Καστέλλι –Ποταμιές και συνεχίζουμε προς Ποταμιές.
Στην είσοδο του χωριού Ποταμιές, όπου αριστερά υπάρχει σούπερ μάρκετ, εκεί είναι ο ΣΕΧ 1/2. 70 μ. μετά είναι η Αφετηρία της ειδικής διαδρομής «Ποταμιές».
Μετά την αφετηρία, στα 4,80χλμ ο δρόμος συνεχίζει ευθεία προς Αβδού, εμείς στρίβουμε δεξιά για Ασκούς.
Μετά από 6,30χλμ είναι ο Τερματισμός της ειδικής διαδρομής, στην είσοδο του χωριού Ασκοί.
Περνάμε το χωριό Ασκοί και φτάνουμε στο χωριό Λύττος, στρίβουμε δεξιά προς Καστέλλι. Στην είσοδο του Καστελλίου περνάμε τη διασταύρωση προς Χερσόνησο και συνεχίζουμε ευθεία στο πλακόστρωτο φτάνοντας στον Περιφερειακό δρόμο του Καστελλίου.
Στρίβουμε δεξιά και στα 100μ. συναντάμε το χώρο ανασυγκρότησης, όπου τα αυτοκίνητα παραμένουν εκεί για 30 λεπτά. Στη συνέχεια ακολουθούμε το δρόμο Καστελλίου – Χερσονήσου και φτάνουμε στην διασταύρωση που δεξιά πηγαίνει για Ποταμιές.
Ακολουθούμε το δρόμο προς Ποταμιές για να επαναλάβουμε για δεύτερη φορά την ειδική διαδρομή. Μετά τον τερματισμό της δεύτερης διαδρομής περνάμε πάλι μέσα από το χωριό Ασκοί και φτάνουμε στο χωριό Λύττος , όπου στρίβουμε δεξιά προς Καστέλλι.
Στην είσοδο του χωριού Καστελλίου συναντάμε την διασταύρωση προς Χερσόνησο και ακολουθούμε την διαδρομή μέχρι τον κόμβο της Ε.Ο , όπου και μπαίνουμε με κατεύθυνση προς Ηράκλειο.
Ακολουθούμε την διαδρομή μέχρι τον κόμβο Γιόφυρο, όπου βγαίνουμε από την Ε.Ο. και πηγαίνουμε προς Παγκρήτιο Στάδιο. Εκεί τα αυτοκίνητα θα πραγματοποιήσουν σέρβις 45 λεπτών και στη συνέχεια τα αυτοκίνητα θα οδηγηθούν για διανυκτέρευση στον περιφραγμένο χώρο επιτηρούμενης στάθμευσης”.
=====================================
⛔️«Διακοπή κυκλοφορίας στον οικισμό των Ασκών λόγω διεξαγωγής του 45ου Η&Κ ΑΕΒΕ ΡΑΛΛΥ ΚΡΗΤΗΣ».
Με αφορμή την διεξαγωγή του 45ου Η&Κ ΑΕΒΕ ΡΑΛΛΥ ΚΡΗΤΗΣ, αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου, από την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, στις 24-26 Μαΐου 2024 και δεδομένου ότι πρέπει να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, η πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και η ακώλυτη τέλεση του γεγονότος, ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας ενημερώνει για 👉❗τη διακοπή της κυκλοφορίας στην είσοδο του οικισμού των Ασκών, εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 από ώρα 14:30 μ.μ έως την λήξη του ήτοι: 18:30 μ.μ., λόγω της διεξαγωγής του 45ου Η&Κ ΑΕΒΕ ΡΑΛΛΥ ΚΡΗΤΗΣ.