21-07-2020, 2ος Γενικός Δολωματικός Ψεκασμός Δακοκτονίας στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

2ος Γενικός Δολωματικός Ψεκασμός Δακοκτονίας στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας γνωστοποιείται ότι - σε συνέχεια σχετικής ενημέρωσης από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου - θα ξεκινήσει δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας, την Τετάρτη 22-07-2020 (2ος γενικός) - με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών - στους κάτωθι οικισμούς του Δήμου μας:
➡️ Αμαριανό,
➡️Αποστόλοι,
➡️Αρχάγγελος,
➡️Ασκοί,
➡️Γεράκι,
➡️Ευαγγελισμός,
➡️Καρουζανά,
➡️Κασταμονίτσα,
➡️Καστέλλι,
➡️Λιλιανό,
➡️Λύττος,
➡️Μαθιά,
➡️Πολυθέα
➡️Σμάρι.

Παρακαλούνται όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους για να μπορεί να τα ψεκάσει και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να- επέμβουν με ίδια μέσα (π.χ. ψεκασμούς κάλυψης).
Επίσης επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου καθ' όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα, σε εμφανή δημόσιο χώρο τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές.
Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους διαπιστώνοντας την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και να μεταφέρουν στην υπηρεσία μας έγκαιρα όποιο πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.