18-06-2020,Έναρξη λειτουργίας νέου τμήματος στην «Αγωγή Υγείας – Πρώτες Βοήθειες» του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δ. Μινώα Πεδιάδας

Από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας ανακοινώνεται η έναρξη λειτουργίας του νέου τμήματος του επιμορφωτικού προγράμματος του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης με τίτλο: «Αγωγής Υγείας – Πρώτες Βοήθειες».  Τα μαθήματα του νέου τμήματος θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020 και ώρα 17:00 μμ και θα διεξάγονται στη πολυχρηστική αίθουσα συσκέψεων στο Δημοτικό Κατάστημα του Θραψανού. Το εν λόγω επιμορφωτικό πρόγραμμα – συνολικής διάρκειας 25 ωρών – θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη και ώρα 17.00-20.00.

Από πλευράς Δήμου Μινώα Πεδιάδας έχει ληφθεί μέριμνα για την τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής και των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ. για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την ασφάλεια των εκπαιδευομένων.

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα προγράμματα επιμόρφωσης ενηλίκων του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) είναι δωρεάν και απευθύνονται σε ενήλικες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνεχίσουν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, στα αποκεντρωμένα γραφεία Διοικητικών Θεμάτων και Εξυπηρέτησης του Πολίτη που βρίσκονται δημοτικά καταστήματα Αρκαλοχωρίου, Θραψανού και Καστελλίου, με επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και το ΑΦΜ. Για την ένταξη στα προγράμματα θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τα προγράμματα για τα οποία μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι είναι τα εξής:

Α/Α

ΤΙΤΛΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕ ΩΡΕΣ

ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

1

Επαγγελματική ενεργοποίηση ανέργων γυναικών

25

2

Υπολογιστικά Φύλλα – Παρουσιάσεις (ΙΙ)

50

3

Συμβουλευτική σταδιοδρομίας

25

4

 Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα (σχολικός εκφοβισμός, διαδίκτυο, πρόληψη εξαρτήσεων, διατροφή, κλπ)

25

5

 Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media)

25

6

Διαχείριση διαπροσωπικών σχέσεων

25

7

Ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα –“e-Επιχειρείν”

25

8

Εκπαίδευση μεταναστών επίπεδο Α1

125

9

Εκπαίδευση μεταναστών επίπεδο Α2

175

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

1

Επεξεργασία κειμένου – Διαδίκτυο (Ι)

50

2

Αγωγή Υγείας – Πρώτες Βοήθειες

25