7-07-2017,Συνεχίζει τις προετοιμασίες για τον εορτασμό της Αγίας Μαρίνας στην Ιερά Μονή Βόνης ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας

  Ομαλά εξελίσσονται οι διαδικασίες συντονισμού του εορτασμού της Ιεράς Πανήγυρης Αγίας Μαρίνας στο Μοναστήρι της Βόνης στη Δημοτική Ενότητα Θραψανού, στις οποίες έχει προχωρήσει η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας. Ο εορτασμός της Αγίας Μαρίνας στο Μοναστήρι της Βόνης που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 15, 16 και 17 Ιουλίου αποτελεί θρησκευτικό γεγονός ευρείας κλίμακας και προσελκύει περισσότερους από 100.000 πιστούς, τόσο από την Κρήτη, όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα.

       Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να διευθετηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες του εορτασμού ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης συγκάλεσε  σχετική σύσκεψη την Τρίτη 04 Ιουλίου στις 10:00π.μ. στο χώρο της Μονής. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηρακλείου, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Ηρακλείου, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, εκπρόσωποι της  Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, η διοικούσα επιτροπή της Ι. Μ. Αγίας Μαρίνας Βόνης, και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας

      Η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας έχει ήδη υλοποιήσει και συνεχίζει τις παρεμβάσεις βελτίωσης της ενδοδημοτικής οδοποιίας στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Θραψανού. Παράλληλα, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου παρεμβάσεις υφίστανται και τα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου από τα οποία θα γίνεται η διέλευση των οχημάτων από και προς τη Μονή. Συν τοις άλλοις, οι υπηρεσίες του Δήμου προχωρούν σε εξωραϊσμό της περιοχής.