13-05-2022, Συνάντηση Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας με τη Γενική Διευθύντρια Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών

 Στο Αρκαλοχώρι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, βρέθηκε η Γενική Διευθύντρια Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών Μαρία Κλεάνθη, έχοντας συνάντηση με τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Μανώλη Φραγκάκη και τον ΓΓ του Δήμου Γαβριήλ Κουρή.

Η κ. Κλεάνθη συνοδευόταν από τη νέα Προϊσταμένη του Τομέα Αποκατάστασης επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Ηρακλείου Βασιλική Κούση και ενημέρωσαν τον Δήμαρχο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης 30 ατόμων που θα στελεχώνει το ΤΑΕΦΚ της ΠΕ Ηρακλείου, ώστε να προχωρήσει γρηγορότερα η εξυπηρέτηση των σεισμόπληκτων πολιτών σε ό,τι αφορά την κατάρτιση φυσικού φακέλου των πληγέντων, τη διευθέτηση θεμάτων αποζημίωσης και γενικότερης εξυπηρέτησης τους.

Παράλληλα η κ. Κλεάνθη ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι πρόκειται να αναθεωρηθεί το τιμολόγιο υπολογισμού των δαπανών των εργασιών επισκευής για την αποκατάσταση των ζημιών, σε κτίρια που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, αίτημα το οποίο είχε ζητήσει ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης. Να σημειωθεί ότι το τιμολόγιο μέχρι σήμερα δεν ανταποκρίνεται στις ισχύουσες τιμές των δομικών και άλλων υλικών της επισκευής ενός κτιρίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διαδικασία αποκατάστασης ή ανέγερσης τους με το τρέχον τιμολόγιο.

Τέλος, εντός του επόμενου διαστήματος ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας αναμένεται να λάβει 25 επιπλέον οικίσκους από το Υπουργείο Υποδομών σε συνέχεια του σχετικού αιτήματος του Δημάρχου για την κάλυψη των αναγκών προσωρινής στέγασης και φιλοξενίας των σεισμόπληκτων κατοίκων του Δήμου.

Αρχεία