27-08-2020, Με Αυγουστιάτικο καιρό ολοκληρώθηκαν την Κυριακή τα 28α ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΕΙΑ

Με Αυγουστιάτικο καιρό ολοκληρώθηκαν την Κυριακή τα 28α ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΕΙΑ τα οποία αποτελούνταν από 2 χωριστούς αγώνες.

Ανάβαση Δαμάστας το Σάββατο 22/8 απόστασης περίπου 30 χλμ και αγώνας αντοχής Καστελλίου την  Κυριακή 23/8 συνολικής απόστασης 100 χλμ. σε κυκλική διαδρομή.

Οι Αγώνες διοργανώθηκαν από τον Π.Ο.Η. ΚΑΣΤΡΟ με την  συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης και τους Δήμους Ηρακλείου, Μαλεβυζίου και Μινώα Πεδιάδας

Τα μέτρα προστασίας για την πανδημία ήταν ανασταλτικός παράγοντας για μαζικότερη συμμετοχή, πάραυτα θεωρούμε τους αγώνες αρκετά επιτυχημένους με μεγάλη συμμετοχή αθλητών συνοδών και θεατών.

Η κάλυψη των διαδρομών από το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου και το Α.Τ. Μινώα Πεδιάδας ήταν καθολική και καθοριστική για την ασφάλεια των αθλητών.

Σημαντικοί στην ασφάλεια του αγώνα, αλλά ευτυχώς χωρίς να χρειαστούν η εθελοντική ομάδα «Φίλιος Ζεύς», ο σύλλογος φυσιοθεραπευτών Ηρακλείου- Λασιθίου και ο γιατρός του αγώνα.

Την διοργάνωση υποστήριξαν οι αθλητικοί οργανισμοί των Δήμων Ηρακλείου και Μινώα Πεδιάδας, οι Πολιτιστικοί σύλλογοι Δαμάστας και Καστελλίου και τα τοπικά συμβούλια των παραπάνω Δήμων.

Συγκινητική ήταν η συμβολή των ανώνυμων εθελοντών και το vstromclubοι οποίοι με όρεξη βοήθησαν στην ασφάλεια και την φιλοξενία αθλητών και συνοδών.

Οι αγώνες δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς την στήριξη των χορηγών μας τους οποίους και ευχαριστούμε.

Στις απονομές τίμησαν τους αθλητές:

Στο ηρωικό χωριό Δαμάστα , ο Αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Κουτσογιάννης, ο εντεταλμένοςσύμβουλος Τυλίσου Γρηγόρης Περυσινάκης , ο πρόεδρος της Κοινότητας Δαμάστας Κωνσταντίνος Μαυράκης, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Δαμάστας Σαρρής Γεώργιος και ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου Καρακούδης Στέλιος.