11-08-2021, Κατάλληλα για άμεση χρήση τα σχολικά κτίρια του Δήμου Μινώα Πεδιάδας που ελέγχθηκαν από τις Κτιριακές Υποδομές

Αρκαλοχώρι, 11 / 08 /2021

Προς: ΜΜΕ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Κατάλληλα για άμεση χρήση τα σχολικά κτίρια του Δήμου Μινώα Πεδιάδας που ελέγχθηκαν από τις Κτιριακές Υποδομές

 

Σε συνέχεια σχετικού αιτήματος του Δημάρχου κ. Μ. Φραγκάκη προς τις Κτιριακές Υποδομές (ΚΤ.ΥΠ) Α.Ε.  για τη διενέργεια ελέγχων στα σχολικά κτίρια που επλήγησαν από το σεισμό της 24ης Ιουλίου, επισκέφθηκε το Δήμο Μινώα Πεδιάδας ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. κ. Θ. Ηλιόπουλος ο οποίος, συνοδεία μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, πραγματοποίησε επιτόπιο έλεγχο στις σχολικές μονάδες που είχαν εντοπιστεί ρωγμές από την Τεχνική Υπηρεσία κατά τη φάση του οπτικού ελέγχου αυτών.

Μετά την ολοκλήρωση των επιτόπιων ελέγχων, ο κ. Ηλιόπουλος ενημέρωσε το Δήμαρχο κ. Μ. Φραγκάκη και το Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Γ. Κουρή για την εικόνα των σχολικών κτιρίων που επισκέφθηκε σημειώνοντας πως «διαπιστώθηκε κατ’ αρχήν η καταλληλότητα των σχολικών κτιρίων για άμεση χρήση» ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα σταλούν από την ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. τα Δελτία Πρωτοβάθμιας Μετασεισμικής Αυτοψίας στα οποία θα παρέχεται μια αναλυτική εκτίμηση της κατάστασης των κτιρίων τα οποία σύμφωνα με τον ίδιο «φέρουν ελαφριές βλάβες στον οργανισμό πλήρωσης, με μικρές αποκολλήσεις από το σκελετό σε έκταση και εύρος και μικρές ρωγμές σε επιχρίσματα οι οποίες μπορούν να επισκευαστούν χωρίς να υπάρξουν προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων».