8-9-2015,Αθρόα η προσέλευση στη 12η Παγκρήτια Aγροτική Έκθεση Αρκαλοχωρίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδας που έκλεισε χθες με επιτυχία τις πύλες της

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΑΘΡΟΑ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗ 12η ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΧΘΕΣ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ

 

Στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες που επικρατούν στις μέρες μας, ο  Δήμος Μινώα Πεδιάδας, ένας  κατεξοχήν αγροτικός δήμος της Κρήτης, κατάφερε και φέτος να διοργανώσει  με επιτυχία την 12η Παγκρήτια Αγροτική Έκθεση Αρκαλοχωρίου, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους χιλιάδες επισκέπτες της.

Μ’ αυτόν τον τρόπο ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας θέλησε για άλλη μια φορά  να συμβάλλει στην προώθηση και την ανάπτυξη του Πρωτογενή Τομέα, που αποτελεί βασική αν όχι την κύρια προϋπόθεση για την ανάκαμψη της  Ελληνικής Οικονομίας, καθιστώντας την 12η Παγκρήτια Αγροτική Έκθεση Αρκαλοχωρίου, έναν κατεξοχήν πρωτοπόρο και διαχρονικό θεσμό για την ιστορία του τόπου.

Η φετινή διοργάνωση της 12ης  Παγκρήτιας Αγροτικής Έκθεσης Αρκαλοχωρίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, έκλεισε χθες με επιτυχία τις πύλες της.

Αθρόα ήταν η προσέλευση των επισκεπτών, αφού πλήθος κόσμου πλημμύρισε το εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου προκειμένου να περιηγηθεί στα περίπτερα της έκθεσης.

          Με τον αριθμό των επισκεπτών να ξεπερνά και φέτος κάθε προσδοκία, ιδιαίτερα θετικά ήταν και τα αποτελέσματα των συνεργασιών που προέκυψαν για τους εκθέτες που έλαβαν μέρος στη διοργάνωση, την οποία η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας αναβάθμισε και προώθησε, καθιστώντας την έτσι  από την μια πλευρά πρωτοπόρο εκθεσιακό γεγονός, ενώ από την άλλη κατάφερε να δημιουργήσει πολλαπλές ευκαιρίες εξωστρέφειας για τις επιχειρήσεις-εκθέτες του κλάδου.

Με δεκάδες εκθέτες τόσο από την Κρήτη και την Πελοπόννησο όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα, η έκθεση αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τον παραγωγικό και εξαγωγικό τομέα της Κρήτης.

Επιπλέον, στόχευσε εκτός από τον τομέα της προβολής και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και στον τομέα της ειδικής επιστημονικής ενημέρωσης, μέσα από μια σειρά εσπερίδων με διευρυμένη θεματολογία από τον πρωτογενή τομέα μέχρι και την ενέργεια.

Για 6 ημέρες η 12η Παγκρήτια Αγροτική Έκθεση Αρκαλοχωρίου αποτέλεσε  χώρος εκπαίδευσης για τους αγρότες και τους επαγγελματίες του χώρου με Δωρεάν Εκπαιδευτικά Σεμινάρια για τη γεωργία, την κτηνοτροφία και την προώθηση της επιχείρησης και των προϊόντων, χώρο συνάντησης νέων επαγγελματιών και νέων αγροτών, μελισσοκόμων και κτηνοτρόφων, χώρο πολιτισμού και κυρίως χώρο για τις νέες εμπορικές συμφωνίες του κλάδου.

Η 12η Παγκρήτια Αγροτική Έκθεση Αρκαλοχωρίου διήρκεσε έξι ημέρες, από τις 2 έως τις 7 Σεπτεμβρίου, διοργανώθηκε από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας, συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης και στηρίχθηκε από το Επιμελητήριο Ηρακλείου, με ανάδοχο την Alfa Expo.

Η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας ευχαριστεί θερμά, όλους τους  παράγοντες που συνέβαλλαν στην άρτια και επιτυχή διεξαγωγή της 12ης  Παγκρήτιας Αγροτικής Έκθεσης Αρκαλοχωρίου, το προσωπικό του Δήμου για τη συμβολή και τη στήριξή του στη διοργάνωση, τους εκθέτες που πλαισίωσαν με επιτυχία την έκθεση και τέλος όλο τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του και στήριξε για άλλη μια χρονιά το διαχρονικό θεσμό της Παγκρήτιας Αγροτικής Έκθεσης Αρκαλοχωρίου.