18-08-2015,Ανοίγει τις πύλες της η 12η Παγκρήτια Αγροτική Έκθεση Αρκαλοχωρίου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ Η 12Η ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ

 

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας διοργανώνει και φέτος τη «12η Παγκρήτια Αγροτική Έκθεση Αρκαλοχωρίου». Ηέκθεση ανοίγει τις πύλες της, την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου στο χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου Αρκαλοχωρίου. Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την Περιφέρεια Κρήτης και με τη στήριξη του Επιμελητηρίου του Ηρακλείου και του ΣΕΑΜ.

Για 6 ημέρες η 12η Παγκρήτια Αγροτική Έκθεση Αρκαλοχωρίου θα είναι χώρος εκπαίδευσης για τους αγρότες και τους επαγγελματίες του χώρου με Δωρεάν Εκπαιδευτικά Σεμινάρια για τη γεωργία, την κτηνοτροφία και την προώθηση της επιχείρησης και των προϊόντων από εξειδικευμένους οργανισμούς και ομιλητές, θα αποτελέσει χώρο συνάντησης νέων επαγγελματιών με Workshops για νέους αγρότες, μελισσοκόμους και κτηνοτρόφους, θα είναι χώρος πολιτισμού με συναυλίες κρητικής και λαϊκής μουσικής, καθώς και χώρος για τις νέες εμπορικές συμφωνίες του κλάδου.

Τομείς της έκθεσης είναι η ελιά και το λάδι, η αμπελουργία και η οινοποιία, τα αγροτικά μηχανήματα, οι βιολογικές καλλιέργειες και τα βιολογικά προϊόντα, η κτηνοτροφία και η πτηνοτροφία, η μελισσοκομία, η ενέργεια, η τεχνολογία περιβάλλοντος και η διαχείριση υδάτινων πόρων, το αυτοκίνητο επαγγελματικό-αγροτικό-Ι.Χ.

Παράλληλα με την έκθεση, ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας έχει προγραμματίσει  πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις και πληθώρα συναντήσεων & συνδιαλέξεων εκπαιδευτικού χαρακτήρα  για τη διασκέδαση και την ενημέρωση των επισκεπτών.

Τα εγκαίνια της 12ης Παγκρήτιας Αγροτικής Έκθεσης Αρκαλοχωρίου, θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30 μ.μ. στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου.