21-2-2014, Όλα έτοιμα για τη Λαμπαδηδρομία και το 3ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού το Σαββατοκύριακο στο Καστέλλι

 

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ

 ΚΑΙ ΤΟ 3ο ΚΥΝΗΓΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

 ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ

 

 

Κέφι, ξενοιασιά και ξεφάντωμα με μουσική και χορό υπόσχονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που συνδιοργανώνουν στο Καστέλλι Πεδιάδας ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστελλίου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου. Όλα είναι έτοιμα για τη «Λαμπαδηδρομία» και το «3ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού».

  Κεντρική εκδήλωση είναι η Λαμπαδηδρομία στο Καστέλλι που διοργανώνεται αργά το απόγευμα του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου. Η Λαμπαδηδρομία ξεκινά στις 7:00μ.μ. με χώρο εκκίνησης το Πολιτιστικό Κέντρο «Μιχάλης Σάλλας». Εκατοντάδες δημότες και επισκέπτες συμμετέχουν στη Λαμπαδηδρομία, όπου μασκαράδες και μη, με δάδες αναμμένες, γυρίζουν τους δρόμους και τα σοκάκια του Καστελλίου. Η πομπή της αποκριάς αναβιώνει ένα πανάρχαιο έθιμο που χάνεται στα βάθη των αιώνων και καταλήγει ξανά στην πλατεία που βρίσκεται το Πολιτιστικό Κέντρο. Εκεί περιμένει όλους μουσική, χορός, κρασί και ξεφάντωμα μέχρι το πρωί σε ένα πάρτυ αφιερωμένο στις ομάδες που συμμετέχουν στο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού.

Επιπλέον, η ευρύτερη περιοχή του Καστελλίου θα κινείται και από νωρίς το πρωί της Κυριακής 23 Φεβρουαρίου σε έντονους ρυθμούς, αφού μικροί και μεγάλοι θα συμμετάσχουν στο 3ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού. Οι συμμετέχοντες θα περιηγηθούν στα σοκάκια της ιστορίας του Καστελλίου για να ανακαλύψουν το «θησαυρό», με την εκκίνηση να γίνεται στις 11:00π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα Καστελλίου