10-5-2014, Δήλωση του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρία Καλογεράκη έπειτα από τη συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών κ. Χρυσοχοΐδη για το έργο του Νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Καστελλίου

 

Δήλωση του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρία Καλογεράκη,

 έπειτα από τη συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών κ. Χρυσοχοϊδη

 στο Ηράκλειο, για το έργο του Νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Καστελλίου

 

Σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στη διάρκεια της σύσκεψης με τους φορείς που έγινε στο Ηράκλειο, ο διαγωνισμός δημοπράτησης για το έργο του Νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Καστελλίου ανοίγει στις 15 Μαΐου. Ελπίζουμε οι ανακοινώσεις να τηρηθούν κι ευχόμαστε στο νέο διαγωνισμό να έχει διασφαλιστεί ότι θα προσέλθουν επενδυτές. Σήμερα ο Υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον συμμετοχής. Περιμένουμε να το δούμε και στην πράξη.

Στη διάρκεια της συνάντησης τονίσαμε για μία ακόμα φορά το σταθερό μας στόχο, ως Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας, για την υλοποίηση αντισταθμιστικών έργων και παρεμβάσεων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, ώστε να ενισχυθεί η αναπτυξιακή της προοπτική. Το διεκδικητικό μας πλαίσιο περιλαμβάνει σαφή και συγκεκριμένα αιτήματα (όπως η κατοχύρωση της εντοπιότητας στις προσλήψεις), σύμφωνα και με απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Στην κατεύθυνση αυτή ο Υπουργός κατανόησε το γεγονός ότι για να αρθούν οι αρνητικές επιπτώσεις του έργου στην περιοχή μας πρέπει να έχουμε συγκεκριμένες θεσμικές διασφαλίσεις, παράλληλα με τη δημιουργία αναγκαίων υποδομών.

Τέλος, ο κ. Χρυσοχοΐδης μας διαβεβαίωσε ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα πραγματοποιηθεί συνάντησή μας στην Αθήνα, προκειμένου να συζητηθούν λεπτομερώς όλα τα θέματα που σχετίζονται με το διεκδικητικό μας πλαίσιο, όπως η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου και του Υπουργείου.