«9ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας», την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 και ώρα 10:30 πμ.

Διεξαγωγή
Ημερ/νίες 05/05/2019 - 05/05/2019 11:00πμ
Τοποθεσία ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ, Καστέλλι

     Διοργάνωση του «9ου Ποδηλατικού Γύρου Πεδιάδας», την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 και ώρα 10:30 πμ.


Ο Ποδηλατικός Γύρος της εποχής αναβιώνει για για ένατη συνεχόμενη χρονιά και είναι μια ξεχωριστή πρόταση γνωριμίας με τα χωριά μας και τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας, ευκαιρία να θαυμάσουμε τη φύση ανθισμένη, γεμάτη από αρώματα, χρησιμοποιώντας έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης... έτσι, όπως έκαναν πριν πολλά χρόνια, μαθητές, εργαζόμενοι, ακόμη και ολόκληρες οικογένειες, που κινούνταν τότε στην εύφορη πεδιάδα με τα ποδήλατα τους.
Η παραπάνω εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αποστόλων , τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ενεργών Πολιτών Σαμπά, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζωφόρων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βόνης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλατά και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θραψανού, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και την αιγίδα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στα πλαίσια της φιλίας και συνεργασίας των μελών μας.
Σκοπό έχει την αναψυχή των συμμετεχόντων, καθώς και την γνωριμία μεταξύ τους, όπως και με τα χωριά της διαδρομής, χρησιμοποιώντας έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης.
Η Εκκίνηση θα δοθεί στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου του Χωριού Απόστολων Πεδιάδας.
Με δωρεάν συμμετοχή οι ποδηλάτες θα ακολουθήσουν τη διαδρομή που περνάει διαδοχικά από χωριά της Πεδιάδας Σαμπά, Ζωφόρων, Βόνης, Γαλατά, Θραψανού με τερματισμό στη λίμνη Λιβάδες.
Στο σημείο του τερματισμού θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα και θα υπάρχουν κεράσματα.
Η απόσταση που θα διανυθεί είναι 19 χιλιόμετρα σε ασφαλτωμένο δρόμο, με εξαίρεση μικρά τμήματα επαρχιακού δρόμου και η διάρκεια του ποδηλατικού γύρου αναμένεται να είναι περίπου δυόμιση ώρες, με ώρα έναρξης την 11:00 π.μ. και ώρα λήξης την 13:30 μ.μ.

Οργάνωση
ΔιοργανωτήςΔιεύθυνσηΤηλέφωνοemail
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΡΑΨΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΩΦΟΡΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
Πολιτιστικός Σύλλογος Βόνης
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΛΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΗΝΤΑΣ